Ολυμπία

Διαδικασίες

Μέσα στα τελευταία 40 χρόνια ερευνών έχει επέλθει σπουδαία πρόοδος στον τομέα της οστεοενσωμάτωσης. Η μέθοδος χρησιμοποιείται σε καθημερινή βάση για την αντικατάσταση δοντιών, αυτιών, ματιών και άκρων, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τη σύνδεση εμφυτευόμενων βοηθημάτων ακοής, καθώς και για την αντικατάσταση των αρθρώσεων.

Χάρη στις κλινικές έρευνες και την εμπειρία που έχει αποκομιστεί όλες αυτές τις δεκαετίες, έχουμε αναπτύξει τεχνικές οστικής μεταμόσχευσης, για τις περιπτώσεις όπου η αρχική ποσότητα οστού δεν επαρκεί για να τοποθετηθεί εμφύτευμα. Με τις τεχνικές αυτές, στην ουσία, «χτίζουμε» επιπλέον οστό.

Καθώς η μεταμόσχευση είναι μια μάλλον επεμβατική διαδικασία, έχουμε επίσης αναπτύξει μια τεχνική για τις περιπτώσεις που μια εκτεταμένα ελλειμματική άνω γνάθος δημιουργεί την ανάγκη μεταμόσχευσης. Με τη συγκεκριμένη τεχνική, τα εμφυτεύματα τοποθετούνται στο ζυγωματικό οστό κι έτσι η ανάγκη για μεταμόσχευση εξαλείφεται.

Κατά τη διάρκεια μιας μακράς θεραπευτικής περιόδου, είναι πολύ πιθανό ο ασθενής να νιώσει δυσφορία και να αντιμετωπίσει σχετικά προβλήματα, εάν έχει υποβληθεί σε αφαίρεση οδοντοστοιχίας. Για την αντιμετώπισή τους, εφαρμόζεται στην πράξη η διαδικασία που αποκαλούμε Brånemark Novum®. Τα εμφυτεύματα τοποθετούνται το πρωί και η τελική προσθήκη γίνεται το απόγευμα. Ήδη από το τέλος της πρώτης ημέρας θεραπείας, ο ασθενής μπορεί να φάει ελαφρύ φαγητό! Επιπλέον, η νέα διαδικασία κοστίζει σημαντικά λιγότερο από όσο συνηθίζεται για την αποκατάσταση μιας εντελώς νωδής κάτω γνάθου.

Κατανοώντας την “επιλογή Brånemark”

Στο Brånemark Osseointegration Center Greece, θεμελιώδης αρχή μας είναι να τοποθετούμε στο επίκεντρο τον ασθενή. Γι’ αυτόν το λόγο προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις για οποιοδήποτε πρόβλημα χρειάζεται αντιμετώπιση, επιδιώκοντας τη μικρότερη δυνατή καταπόνηση του ασθενή με μετακινήσεις και περιττές επισκέψεις.

Στο B.O.C.G. όλες οι ενέργειες –από απλή συμβουλευτική, εξέταση ή καθαρισμό, μέχρι την ολική αποκατάσταση μιας φθαρμένης οδοντοστοιχίας με τοποθέτηση εμφυτευμάτων και την ανάρρωση– λαμβάνουν χώρα στο ίδιο μέρος, από μία ομάδα εξειδικευμένων γιατρών που εργάζονται συνδυαστικά με σκοπό να προσφέρει υπηρεσίες κορυφαίας ποιότητας και το τελειότερο, αισθητικά και λειτουργικά, αποτέλεσμα.